torstai 25. joulukuuta 2014

Jennyn joulu

Olen ollut viime aikoina niin kiireinen, että en ole edes ehtinyt ajatella joulun saapumista. Enkä ole paketoinut yhden yhtä lahjaa enkä valmistautunut siihen mitenkään muutenkaan. Isäni ja äitini lahjat minulta tulivat myös täytenä yllätyksenä, sillä ostamme lahjat yhteisinä, esim. isältä ja minulta äidille tai äidiltä ja minulta isälle. Tänä vuonna en edes ehtinyt kysyä, mitä kumpikin vanhempi on kummallekin meiltä yhteisenä ostanut puhumattakaan, että olisin ehtinyt lähteä mukaan kauppaan valitsemaan.

Tai no, voi se olla myös sitä, että odotin joulua niin kauhulla, että en vain halunnut ajatella sitä. Meidän perheessämme aina joku on jouluna sairas. En edes muista joulua, jolloin olisimme olleet kaikki terveitä. Tänä vuonna isäni on sairas. En nyt erittele tarkemmin mikä hänellä on, mutta joutui kuitenkin menemään jouluaattona lääkäriin.

Tänä vuonna meillä oli sentään todella hieno "joulukuusi". Kröhöm... Viime vuonna meillä oli ihan oikea, kaunis ja tuuhea kuusi, mutta muutaman päivän riemun jälkeen oli talo täynnä hämähäkkiä ja muuta menijää. Mutta niinhän siinä käy, kun metsästä tuo luontokappaleen kotiinsa. En kyllä usko, että meille tämän jälkeen tuodaan oikeaa kuusta, sillä meneehän se joulu näinkin. Hämähäkit eivät ole sukulaisia, joten heitä ei ole pakko kutsua kylään.

Tämän lisäksi ei meillä sitten muita joulukoristeita ollutkaan. Paitsi no, yksi olkipukki keppihevostallissa, mutta kuitenkin.

Lisäksi minun tekemiseni eivät olleet kovin jouluisia. Pesin ja istuttelin kasveja akvaarioon, siivosin huonettani, ompelin Pandan suitsia ja kävin mäkikuntotreeneissä Paladinin kanssa.

No joo, oli tuo akvaariokasvejen peseminen sinänsä jouluista, että kasvit olivat lahjoja kaloilleni. Kultakalat ja karpit rakastavat nimittäin kasvien tuhoamista. Ruuaksi, siis.

Huoneeni on nyt todella hyvässä järjestyksessä. Se ei koskaan ole ollut yhtä hyvä. Ja nyt myös aion pitää sen sellaisena.

Pandan suitset ovat ihan kohta valmiit. Loimi on jo, mutta julkisen siitä varmaan kuvat vasta yhtä aikaa suitsien kanssa.

Ja mäkikuntotreenit jouluna... Joko olen tosiharrastaja tai sitten täysi hullu. Ellen molempia yhtä aikaa.

Oli päivässäni kuitenkin jotain jouluistakin. Kuuntelin joululauluja ja kävin Pipsan kanssa jouluisella maastolenkillä.
Piaffitar-kullan harja meinaa välillä tehdä minut hulluksi. Etenkin lumisateella se on aivan kammottava.

Ja lahjojen avaus, totta kai! Tänä vuonna sain mm. :
- aivan liikaa suklaata (apua, hukun siihen)
- kahta ihanaa, punakultaista nauhaa
- magneetin nuppineuloja varten
- paremman nahanreijittimen
- sekä sokerina pohjalla: Iisan tallilta yksien suitsien kanssa keppihevosen tilaamisen kustannuksen

Söin myös joulusuklaata, pipareita, kinkkua sekä kraavilohta. Kraavilohi on ehdoton jouluherkkuni. Sitä tulee vedettyä jouluna ihan liikaa. Tänään olen menossa mummulleni ja pappalleni jouluaterialle. Siellä on joka vuosi tarjolla kraavilohta, joten odotan jo innolla.

Saan siellä myöskin lahjani mummulta ja papalta. Jos saan jotain keppihevosen tekotarvikkeita tai muuta kivaa, postailen vielä blogiini. Mutta nyt toivotan hyvää joulupäivää kaikille ja päästän sinutkin, rakas lukija, muihin hommiin.

2 kommenttia:

  1. Vaikkei se juuri keppareihin liitykkään, niin voisitko joskus tehdä esittely postauksen akvaariostasi kuvien kera? Olisi kiva jos myös esittelisit siinä kalasi lyhyesti kuten kertoisit niiden nimen, lajin ja ehkä vähän luonnettakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä kuinka montaa akvaariokalat kiinnostavat, mutta kiva, että löytyisi ainakin yksi kiinnostunut. Voisin ehkä tehdä ensi vuonna blogijoulukalenterin ja toteuttaa mahdollisesti siinä tämäntyyppisen postauksen. Katsotaan nyt.

      Poista