maanantai 22. joulukuuta 2014

Kamala keppihevospäivä

Olen suunnitellut jo reilusti etukäteen, että maanantaina pidän keppihevospäivän, jolloin en ajattele mitään muuta kuin keppihevosia. Siihen tietysti kuuluu se, että jokaisessa puhutussa tai kirjoitetussa virkkeessä pitää olla sana keppihevonen tai sen synonyymi. Myös läheisesti keppihevosiin liittyvät sanat, kuten talli, suitset tai vaikkapa kouluratsastus käyvät. Keppihevospäivään kuuluu myös olennaisesti se, että käyn jollakin julkisella paikalla kepparin kanssa. Sekä kunnon ratsastustreeni ja varusteiden näpertely, totta kai!

Nyt kun aamulla heräsin hieman ennen puoli kuutta, ajatukseni olivat kuitenkin kaukana keppihevosista. Mietin jatkaisinko uniani, mutta se ei tietenkään liity keppihevosiin. Ja kun yritän nukahtaa, ajatukseni lentävät: useimpina iltoina liiaksikin keppareiden ympyrillä, mutta kun keppihevospäivän aamuna yrittää: ehei. Jossain aivan muuallahan ne ovat, kuin keppareissa.

Päätin lopulta nousta ja hakea Pandan tallista. Kannoin sen sylissäni keittiöön, jossa otin puhelimeni latauksesta ja avasin Iisan tallin joulukalenterin luukun. No, siellähän tietysti oli Sailan esittely keppihevosiin liittyvän sijasta. Hammasta purren jätin luukun rauhaan seuraavaa päivää varten, koska se ei liittynyt tarpeeksi keppihevosiin. Sen sijaan menin katsomaan, onko Iisan tallin blogissa mitään uutta ja mielenkiintoista. Uusia postauksiahan ei tietenkään ollut lievittämään koko ajan yltyvää keppihevosista ja aikaisesta heräämisestä johtuvaa päänsärkyäni. No, päätin vaihtaa skh-foorumin puolelle. Kun aloin lueskella muiden viestejä, päähäni pälkähti, että kaikki eivät ehkä noudata keppihevospäivän kirjoitussääntöä. Ja seassa olevat epäkeppihevoselliset lauseet saavat ajatukseni lentämään muualla. Tekstinhän kuuluukin olla sujuvaa ja runsasta, myöskin keppihevosiin liittyvän tekstin. Siellä kuuluu olla aiheeseen, tässä esimerkissä keppihevosiin, liittymättömiä kielellisiä rakenteita ja vertauskuvia. Mutta se ei valitettavasti ole sopivaa tekstiä keppihevospäivänä. Käsittämätöntä, miten päänsärynkin aikana keppihevoskirjoitus inspiroi minua näin muutenkin kirjoittamisen suhteen! Olen ajatellut jossain vaiheessa kirjoittaa kirjan, mutta eipä mennä siihen sen tarkemmin, sillä se ei liity päivän teemaan eli tada-da-datta-daa: keppihevosiin...

Päätin siis jättää skh-foorumin ja siirtyä omaan blogiini. Ensiksi katsoin, onko minulle tullut tämän minun keppihevosblogini kysymyspostausta varten yhtään kysymystä tai muuta kommenttia. Olihan minulle tullut yksi, johon oli hieman vaikea vastata niin, että siihen saisi jonkin suoraan keppihevosiin liittyvän asian mukaan ilman, että se kuulostaisi superoudolta. Niinpä laskin kysymyspostauksen keppihevosiin liittyväksi sanaksi, koska siihen tulee varmasti myös jotain keppihevosiin liittyvää.

Myös päänsäryn voisi laskea keppihevosiin liittyväksi sanaksi...

Sitten kirjoittelin tätä tekstiä Panda sylissä. Lähden nyt tästä puhelimen ääreltä pesemään hampaita ja vessaan Pandan kanssa.

Ei muuten ollut kovin mukavaa olla keppihevosen kanssa vessassa. Tuntui, kuin ovensuuhun jätetty Panda olisi koko ajan tuijottanut minua. Olen varmaan pian tulossa hulluksi keppareitten takia ellen ole jo.

Sitten pesin hampaat Panda sylissäni, jonka jälkeen harjasin myöskin itse neiti Pantomimen.  Söin välillä aamupalan (Panda makasi ruokapöydällä katselemassa) ja sitten harjasin myös Piaffittaren ja Paladinin.

Tällä hetkellä kirjoittelen taas tätä keppihevospäivän postausta. Tällä kertaa sylissäni on Piaffitar. Piaffittaren lempinimi on muuten nyt Pipsa.

Puin ja kävin äsken ruokkimassa kalat Pandan kanssa. Karppini Runo säikkyi alkuun hieman Pandaa. Sitten hieman muokkasin kuvia...
Tämän jälkeen soitin mummulleni, koska tänä keppihevospäivänä teen reissun julkiselle paikalle isovanhempieni autolla. Menemme Paladinin kanssa Prismaan. Puhuminen oli hieman hankalaa, koska tuo kamala sääntö....

Keppihevospäänsärkyni on hieman kuitenkin hellittänyt. Seuraavaksi teen keppihevosiin liittyviä käsitöitä. Kello on nyt hieman vaille yhdeksän ja lähden Paladinin kanssa Prismalle noin tunnin kuluttua.

Tein hieman Pandan suitsia. Ne jäivät kuitenkin niin pahasti kesken, että pakkasin kaikki suitsientekotarvikkeet mukaani, että voisin jatkaa niitä mummuni ja pappani luona. Olimme nimittäin sopineet, että tulisin heidän luokseen syömään keppihevosen kanssa. Aloitin hevosten (Pandan ja Paladinin, Pipsa jäi kotiin) ja muiden tilpehöörien pakkaamisen ajoissa, mutta saavuin autolle kymmenisen minuuttia myöhässä. Mummuni ja pappani odottivat jo kylmissään auton luona minua ja Paladinia, mutta se, että lisäksi mukaan lähti myös Panda sekä iso pussillinen kaiken maailman tekotarvikkeita ja että Paladinilla oli poronsarvet päässään, oli heille yllätys.

Prismassa Paladin-poro seikkaili hyllyjen välissä. Minä taluttelin sitä. Liitän oheen muutaman kuvan.
Paladinin kanssa kaupassa käynnin jälkeen tapasin sattumalta Kittyn ulkona ja juttelin hänen kanssaan. Hän oli hyvin vahingoniloinen kun kerroin, että minulla on keppihevospäivä meneillään ja häntä huvittivat myös minun tönköt lauseeni, jotka yritin väkisin pitää keppihevosaiheisina.

Sitten söin Pandan katsellessa vieressä.

Yhteenvetona tähän astisesta sen verran, että minulla on ollut lähes koko päivän päänsärky ja en ole saanut ihmisten kanssakäynnin aikana pidettyä puhelupaustani. En suosittele kokeilemaan keppihevospäivää.

Koska minulla on ollut jo tarpeeksi kauan pää kipeänä ja postaus on jo venynyt loputtoman pitkäksi, luovutan nyt yhdeltä, mutta aion silti pitää loppupäivän keppihevospainotteisena. Käyn ainakin vielä ratsastamassa. Julkaisen vielä tänä iltana toisen postauksen, jossa kerron loppupäivästä, sillä en halua kokonaan luovuttaa. Palkitsen vain itseni hyvästä työstä hieman keventämällä loppupäivää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti