lauantai 7. helmikuuta 2015

Herra Herbertti


Tällainen otus liittyi eilen hevoskatraaseeni. Kyseessä on Sailan tekemä poniori. Rotua en ole vielä tarkasti päättänyt, mutta saattaa hyvin päätyä risteytysponiksi. Hepan nimeksi annoin Herra Herbertti, kutsumanimeltään tämä ponimus on Herkku.

Mukaan tuli Sailalta kuvassa näkyvien meksikolaisten lisäksi myös pari muuta kivaa varustetta, mutta eilen kamerasta loppui akku kesken kuvauksien, joten esittelen ne myöhemmin.

Herkku tehtiin käyttäen värien puolesta mallikuvana yhtä tuntemaani ponia.

Erikoinen kuviointi kaulassa johtuu siis klippausjäljestä, jossa näkyy ihoa läpi.

Luonteesta tulee myöhemmin lisää, sillä en ole vielä täysin päättänyt sitä. Eilinen koeratsastus tuntui kyllä muutamia pukkeja lukuunottamatta ihan mukavalta, mutta meninkin lähinnä vain käyntiä.

Nyt on kokeista selvitty ja Herkku tuntuu kuin palkinnolta niistä!


15 kommenttia:

 1. Kyllä Herkku miellyttää silmää :). On Saila kyllä osannut tehdä hyvän kopion ponista! Ratsasteletkos muuten keppareillasi enään? Olen halukas lukemaan sellaisia blogeja joissa vielä ratsastetaan keppihevosilla, toki luen myös muitakin blogeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidät, Herkku kiittää! Tapaan ratsastella ainakin silloin tällöin, joskus hieman useamminkin, mutta esimerkiksi esteiden hyppääminen on kyllä alkanut jäädä kuvioista pois.

   Poista
 2. Kiva keppari ja ihana tuo hevonen johon Herkku perustuu! Mielestäni Herkku voisi varmaankin olla issikka tai shettis, vaikkei täytäkkään 100% kummankaan rotumääritelmää. Välillä nuille on aika vaikeaa keksiä sopivaa rotua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että pidät! Onhan tuo Herkku varsinainen karvapallero, itse olenkin itse asiassa miettinyt, että jompaa kumpaa noista roduista voisi perimästä löytyä, mutta koska tuo ei oikein minkään tuntemani rodun rotumääritelmää täydellisesti täytä, olisi se jokin risteytys. Etsin varmaan hyvät vanhemmat ja polveutumisrodut tulevat niiden mukaan.

   Poista
 3. Herkusta ratsuponi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkku lienee liian turilas pelkäksi ratsuponiksi, mutta olen nyt juuri itse asiassa miettinyt jotain ratsuponin ja shetlanninponin risteymää.

   Poista
 4. Milloinkas Herkulle tulee oma esittelysivu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerrankin ihan vapaasta tahdostani aloitellut, mutten vielä ole voinut julkaista sitä, koska osa tiedoista on vielä mietinnän alla. Mutta aivan pian on sekin tulossa!

   Poista
 5. Ihana Herkku :3 Rotu voisi olla shettis X welsh. Miksei noiden Iisantallin hepoil oo sitä IST kasvatusliitettä?

  VastaaPoista
 6. Herkku kiittää! Voisihan se tuostakin mennä, shetlanninponia tulee sen sukuun joka tapauksessa. IST:n kasvatusliite tulee Sailan tekemille hevosille vain, jos niiden emä on Iisan tallilta, eivätkä hevosteni rodut oikein ole osuneet kohdakkain Sailan tammojen kanssa.

  VastaaPoista
 7. Moikka saako käyttää herkun kuvaa yhdessä tilarissani ei tule ihan herkun näköinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluat tilarillesi samantyyppisen värityksen tai jonkin muun yksittäisen ominaisuuden, on se toki mahdollista, mutta kopion tilaaminen ei tietenkään ole toivottavaa.

   Poista
 8. En valitettavasti kerro näin julkisesti. Jos satut ratsastamaan samalla tallilla, olen kyllä varma, että et erehdy ponista.

  VastaaPoista
 9. En valitettavasti kerro näin julkisesti. Jos satut ratsastamaan samalla tallilla, olen kyllä varma, että et erehdy ponista.

  VastaaPoista