keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

SM-kisoja kohti!

SM-kisojen lähtölistat ovat viimein täällä! Ja kuten niistä ainakin minun ilokseni saattaa huomata, olen minäkin ystävieni kanssa mukana.

Aloitetaan vaikka minusta. Olin hyvin onnekas, sillä pääsin kaikkiin luokkiin, joihin tahdoinkin, vaikka ainakin koululuokassa ja näyttelyissä meni pääseminen arpapeliksi. Olisin voinut ottaa itselleni vielä neljännen luokan, mutten ole kovin nopea, jos tynnyrinkiertoa ajatellaan, ja estekisoista sain viime kerralla traumat. Tuolloin ensimmäisessä luokassa unohdin radan. Toisessa taas alkoi vatsani reistailla, joten jokaisen esteen jälkeen kuului pepustani pörähdys (joka onneksi ei kuulemma jäkikäteen selvitettynä ollut kuulunut yleisöön). Kun yritin pidätellä näitä sivuääniä, meni keskittymiseni, ja se taas johti tunarointiin sarjalla. Myös eräs kerta, jolloin kaaduin ensimmäiselle esteelle, on ikimuistoinen.

Edellisistä ei sitten tarvitse jatkossa muistutella...

Mutta tällä hetkellä ilmoittautumiseni tosiaan on seuraava.

Koululuokka HeB: Jenny - Piaffitar, andalusianhevonen
Koulumestaruus: Jenny - Piaffitar, andalusianhevonen
Näyttely: Jenny - Paladin, irlannincob, ori

Koulumestaruus jännittää kyllä hirveästi, sillä rata on tänä vuonna todella vaikea! Mutta kyllä pikku Pipsa siitä selviää. Vaikka minun laitani voi olla toinen.

Sitten siirrymme Jolieen. Hän ilmoittautui 50 cm esteisiin, 70 cm esteisiin sekä helppoon koululuokkaan Herra Herbertillä, jota hän minun heposistani hoitaa. Lisäksi hän ilmoitti oman arabitammansa näyttelyyn, mutta siihen hän ei valitettavasti mahtunut kuin varasijoille.

Jolielle kävi kuitenkin sen verran hyvä tuuri, että hän sai Iisan tallilta tilauspaikan, joten hän varmaan vaihtaa kouluun Herkun tilalle uuden heposensa.

Olen kuitenkin iloinen, että joku kisaa Herkulla esteissä, kun en sitä enää itse välittäisi tehdä. Jolie on alkanut hoitaa Herkkua, ja hän on kyllä ponille paras mahdollinen hoitaja, jota edes voi toivoa!

Ai niin, Joliesta vielä pieni maininta. Hänellä on nykyisin keppihevosblogi, sillä minä yllytin häntä luomaan sellaisen. Blogi löytyy täältä. Käykäähän tutustumassa!

Lisäksi Tampereelle on lähdössä Kiti (entinen Kitty, tulen hulluksi, kun ihmiset vaihtelevat nettinimiään). Kiti osallistuu 30 cm esteisiin, juniorestemestaruuteen sekä koululuokkaan. Kiti ilmoittautui myös näyttelyyn, mutta hänkään ei valitettavasti mahtunut siihen, eikä ole edes kovin korkealla varasijoilla.

Kiti on alkanut hoitaa Pandaa, ja alun perin oli tarkoitus, että hän ratsastaisi sillä koululuokassa. Hän ei kuitenkaan päässyt omalla hienolla friisiläisellään näyttelyyn, joten hän kisaakin sillä koulussa. Esteissä Kiti on minun häntä varten tekemälläni quarterilla, jota yritän päästä kuvaaamaan mahdollisimman pian, jonka jälkeen julkaisen kuvat täällä blogissa.
Olen valmentanut Kitiä jo jonkin verran sekä esteissä että koulussa, ja treenien olisi tarkoitus tiukentua SM-kisoja kohti mentäessä. Laitan pari havainnollistavaa kuvaa.Pandallahan se Kiti on treenaillut aika pitkälti, kuinkas muutenkaan.

On muuten aika hyvin, että kaikki kolme olemme koululuokassa. Muodostamme jo viidesosan koko luokan osallistujamäärästä. Jos kolme parasta palkittaisiin, keskimäärin yksi meistä pääsisi heidän joukkoonsa. Se on innostava ajatus!

Palkinnot eivät kuitenkaan ainakaan minulle ole pääasia. Haluan ratsastaa hyvät radat, kuten myös toivon ystävieni ratsastavan. Mutta täytyy kyllä myöntää, että sillä, jos menestyisi koulumestaruudessa, voisi hieman leveillä ystäville. Olen kyllä joskus hyvin ärsyttävä, jos sille päälle satun.

Lisäksi 70 cm esteisiin osallistuu myös ystäväni Ira. En kuitenkaan tarkemmin tiedä hänen kisasuunnitelmistaan, sillä en ole nähnyt häntä vähään aikaan.

Muuten kuuluu hyvää, mutta on todella kiireistä. Hevosenraatoja lojuu korvattomina ja kaikki on muutenkin niin kuin yleensä. Mitään radikaalia ei ole tapahtunut. Paitsi, ai niin, olen jaksanut vihdoinkin kuvata omia heposiani. Tässä muutama maistinainen.
Tällääkin on tosiaan kevät tuloillaan, joka toivottavasti välittyy kuvista. En malta odottaa sulaa maata, aurinkoa ja kasvien kukoistusta!

7 kommenttia:

 1. Quater on söpö! Toivottavasti saat kuvan blogiisi pian.
  Siis mahdollisimman pian Jenny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pidät, sillä sehän onkin pääasia, kun heppa kerran on sinulle muuttamassa. Uskaltaisin luvata, että kuvat quarterista tulevat tämän viikon aikana tännekin. Ja tänään kuvailen heposen, jos vain ilma pysyy hyvänä.

   Poista
 2. Onnee kisoihin! Itse unohdin ilmoittautumisen ja kisat jäävät osaltani väliin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todella harmillista! Ystävälleni kävi samoin viime vuonna, mutta hän sai onneksi muutaman peruutuspaikan itselleen. Tänä vuonna kuitenkin varasijat estävät tämänkin mahdollisuuden. Mutta ensi vuonna sitten on sinunkin vuorosi!

   Poista
  2. Kenestäköhän tässä mahdat puhua? :D

   Poista
 3. Ääh tää on yli-ihana blogi ja muuten määkin pääsin sm kisoihin, estemestaruus,70cm ja näyttely<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiva, että pidät! Onnea vain sinullekin kisoihin! Noissa estemestaruuden esteissä onkin hyppimistä!

   Poista