sunnuntai 21. elokuuta 2016

Myyntihevonen ja vähän pohdintoja


Kesäni oli tänä vuonna varsin täynnä tallikäyntejä, joihin sisältyi paljon ratsastusta. Sen takia blogi on (taas vaihteeksi) ollut pienellä lomalla. Kitin ja muiden kavereiden kanssa on toki tullut ratsasteltua jonkin verran myös keppareilla, mutta mitään paineita en ole tämän harrastuksen suhteen ottanut näin kesällä. Yläpuolella olevissa kuvissa esiintyvän myyntihevosen sain sentään väsättyä. Omasta mielestäni siitä tuli varsin veikeän näköinen pystyharjansa kanssa. Jos kiinnostuit, ponin myynti-ilmoitus löytyy täältä.

Syksyllä on taas koulua, mutta toisaalta käyn tällä hetkellä ratsastamassa ainoastaan kahtena päivänä, enkä käy hoitoponienkaan luona ihan joka päivä, eli myös vapaa-aikaa löytyy. Minua on nyt alkanut kiinnostaa keppihevosten tekeminen paljon entistä enemmän, joten siihen tulen tulevaisuudessa panostamaan. Täytän muutaman viikon päästä 15 vuotta. Ei ikä eikä mikään keppihevosharrastajalle, mutta silti tuntuu siltä, etten ota keppareilla ratsastamista enää yhtä tosissani kuin ennen. Tällä en tarkoita sitä, että olisin lopettamassa keppareilla ratsastuksen kokonaan, mutta en enää aio kisata aktiivisesti. No, enhän ole nyt vuoteen kisannutkaan, eli tämä ei ole siinä mielessä mikään uusi juttu, mutta treenaaminen ei ole enää se ykkösasia. Keppihevosilla ratsastaminen tekee todella hyvää omalle kunnolleni ja se on myös siinä mielessä todella hyödyllistä sekä kivaa, mutta kuitenkin olen ymmärtänyt, että maailmassa on muutakin kuin menestyksen tavoitteleminen joka asiassa. 

Ykköslajini on tällä hetkellä ratsastus, johon aion kyllä panostaa ja teen kaikkeni kehittyäkseni siinä mahdollisimman hyväksi, mutta sen vastapainoksi tarvitsen jotain ihan toisenlaista. Haluan viettää kivoja hetkiä yhdessä keppihevoskavereideni kanssa, hypäten pari estettä ja tehden muutaman koululiikkeen, lopettaen treenit laukkaamalla mahdollisimman lujaa läheisellä hiekkatiellä. En halua harrastukseeni aikatauluja tai mitään suuria tavoitteita. Alla olevissa kuvissa on kaksi hetkeä, jotka molemmat saivat suupieleni kohoamaan. Ensimmäisestä sain tosin vain ruusukkeen seinälle, mutta toinen hetki tuotti suurta iloa myös yleisölle.Tällä en tahdo sanoa, että treenaamisessa tai kisaamisessa olisi mitään pahaa. Sain siitä itsekin aikanani erittäin paljon iloa ja koin kisoissa huippuhetkiä. Erityisen hienoa oli se, että tapasin kisoissa paljon kivoja ihmisiä, joilla oli samoja kiinnostuksenkohteita kuin minullakin. Kaveripiirini koostuikin pelkästään keppihevosharrastajista.Sen sijaan haluan sanoa, että muistakaa nauttia, vaikka ette aina voittaisikaan! Niin kauan kuin keppihevosharrastus ei ole olympialaji, kenelläkään ei ole mitään menetettävää, vaikka löytäisikin nimensä tuloslistan hänniltä. Ja kyllä jokainen saa joskus ruusukkeen, jos välttämättä tahtoo seinilleen koristusta!

Kunnianhimoinen saa olla, jos siltä tuntuu, mutta elämästä on löydettävä myös niitä rentoja hetkiä. Keppihevosilla kisaaminen ei ole juuri nyt minun juttuni. Onneksi tämä harrastus on niin monimuotoinen, että on paljon muitakin vaihtoehtoja harrastamiselle!Kisaamisen sijaan olen ratsastellut kavereideni kanssa, kuten mainitsin jo aiemmin tässä postauksessa. Erityisen kivaa oli, kun pääsin erään keppihevosia harrastavan ratsastuskaverini luokse, ja tuolloin tuli tietysti käytyä pihalla hyppäämässä sekä vääntämässä koulua. Näin myös entisen hevoseni Pandan pitkästä aikaa ja sain tietysti ratsastaa sillä. Pandaa oli pidetty todella siististi ja se oli saanut uudet suitsetkin, joita en itse koskaan saanut väsättyä tehtyä sille. Näki heti, että se oli saanut oikean kodin.

Niin se vaan monilla menee, että vanhetessa kisaaminen loppuu ja sen sijaan aletaan panostaa käsityöpuoleen. Minullakin olisi nyt syksyllä aikomuksena tehdä paljon myyntihevosia. Jos kiinnostaa, myös yksittäisen tilari onnistuisi. Ehdot ovat oikeastaan samat kuin myyntihevosten kohdalla ja ne voi lukea täältä. Yhteydenottotapa siis kommentoimalla Myyntihevoset-sivulle. Kommentissa tulee näkyä sähköpostiosoite, jotta voin ottaa sinuun yhteyttä. En julkaise näitä kommentteja eli ne eivät näy muille. Hinta olisi noin 30:stä eurosta ylöspäin (sisältäen postikulut), mutta ihan vapaasti voidaan sekin neuvotella hevosen sekä mahdollisten varusteiden työläyden mukaan. Hevosta ei ole pakko ottaa, jos se ei miellytä. Lähetän kuvat sähköpostilla tilarin valmistumisen jälkeen. Kangasvalikoimani ei ole tällä hetkellä mikään päätähuimaava, mutta ainakin erivärisiä fleecejä saan helposti kangaskaupasta. Valmistumisaika riippuu kokeista ja muista kiireistä sekä tilauksen työmäärästä, mutta arvioisin, että noin pari viikkoa enintään.

Alla on kuvia tekemistäni hevosista. Mitään tilaussivuja en ala tähän hätään väsäämään, mutta tässä alla on koottuna muutamia mallikuvia. Myyntihepoilla kuitenkin mennään, jos ei löydy tilarikiinnostusta.Blogiin varmaan pian tuoreita kuvia myös Herkusta ja Paladinista, jos vaan saan raahattua kameran ulos jonain kertana. Olisi nimittäin jo korkea aika, kun niitä ei ole näkynyt blogissani juuri ollenkaan. Omien hevosteni pitäisi olla enemmän pääroolissa, mutta minusta on tullut niiden kuvaamisen suhteen liian laiska, kun voihan vanhojakin kuvia käyttää aina uudestaan (ei enää näin)....Miten teillä on alkanut koulu?


5 kommenttia:

 1. Koulu on alkanut hyvin. Ja ihana postaus! Kivasti toit asian esille. Ja söpöjä poneja on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva kuulla, että myös sinulla on alkanut koulu hyvin. Kiitos paljon!

   Poista
 2. Ihana postaus! Tässä toit kivasti muistoja esille, ja nuo ihanat vehreät kuvat pörröponosta ovat huippuja ja elävöittävät tekstiä mukavasti. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva jos pidit tästä postauksesta.

   Poista
  2. Kiitos! Kiva jos pidit tästä postauksesta.

   Poista